Geschiedenis

Het Goois Symfonie Orkest is een orkest van gevorderde amateurs en (oud-) professionals. Het orkest geeft per jaar drie eigen concerten, daarnaast werkt het orkest regelmatig mee aan koorbegeleidingen in de regio of daarbuiten. Een deel van het orkest werkt ook mee aan de Paas- en Kerstviering in de Hilversumse St. Vituskerk.

Het Goois Symfonie Orkest is opgericht in 1983 door Jo Juda, die daarvoor concertmeester bij het Koninklijk Concertgebouw was, samen met hoboïst Jan de Laat en Edith ten Broeke, een leerling van Jo Juda. In oktober 1983 kreeg het orkest haar naam ‘Orkestvereniging Musica Instrumentalis’. Op 3 februari 1984 vond de eerste ledenvergadering plaats en op 17 februari passeerden de statuten bij de notaris.

Het orkest voerde wereldpremières uit (composities van Ruud Bos, Peter Greve, Lowell Dijkstra en Pablo Escande). Er is samengewerkt met topsolisten zoals Tobias Borsboom, Peter Verduyn Lunel, Marietta Petkova, Thomas Oliemans, Gwyneth Wentink en Liza Ferschtman. In 2013 is de naam van het orkest veranderd in Goois Symfonie Orkest, afgekort GSO. Onze huidige dirigent, Joost Geevers, is de zevende vaste dirigent van het orkest.

2017-03-12_GSO_COLOR_6070