Dirigent

 

Joost Geevers

Joost Geevers (foto: Jos Kaldenhoven)

Joost Geevers
(foto: Jos Kaldenhoven)

Sinds maart 2016 is Joost Geevers de vaste dirigent van het Goois Symfonie Orkest. Hij is de opvolger van Pedro López López, die het orkest ruim vijf jaar heeft geleid.

Joost Geevers is trombonist, dirigent, componist en schrijver en genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als trombonist is hij als remplacant onder andere werkzaam bij het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Ballet Orkest, het Orkest van het Oosten, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko|Schoenberg Ensemble.

Al tijdens zijn opleiding werkte hij veelvuldig als dirigent, onder andere als assistent bij het Residentie Orkest en het Asko|Schönberg. Verder dirigeerde hij de Nederlandse premières van Ives’ Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie. Dat eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, o.a. in de prestigieuze zaal Cité de la musique in Parijs. In het seizoen 2008-2009 was hij als dirigent verbonden aan de Ligeti Academy van het Asko|Schönberg Ensemble.

Joost Geevers is actief pleitbezorger van nieuwe muziek in binnen- en buitenland en werkte onder andere met het Ives Ensemble, Slagwerk Den Haag, de Diamant Fabriek, Aarhus Sinfonietta, Ensemble de Musica Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra. Hij is tevens medeoprichter en muzikaal leider van de hedendaagse muziektheater gezelschappen Fast Opera Productions en Neo-fanfare 9×13.

In 2015 verscheen zijn eerste boek ‘In gesprek met de oude meesters’.
www.joostgeevers.com

Cover 'In gesprek met de oude meesters'